Tuesday, October 6, 2009

Ne zaman kurtulacağız bu kafa yapısından...

Merhaba arkadaşlar. Atıl durumdaki bilgisayarları bir elden geçirip, okullara bilgisayar sınıfı kurduğumuzu daha önce burada yazmıştık. Başkası için kullanılmayan bilgisayarlar bizim için birer client.

Geçen gün yolum Kosgeb/Bursa'ya düştü. Hurdaya verilmek üzere Hurdasan/Ankara (MKE'nın bir yan kuruluşu) ile yazışmaları yapılmış 13 adet eski bilgisayarı görünce, ilk önce şifahen istedik. Kosgeb deki yetkililer artık yetkinin kendilerinde olmadığını, Ankara daki Hurdasan ile görüşmemiz gerektiğini söylediler.

Bizde Nilüfer Belediyesi Yerel Gündem den rica ettik ve bu bilgisayarları resmi bir yazı ile devrini istedik. Cevap alamayınca pazartesi günü Hurdasan'ı aradık. Görüştüğümüz yetkili;
-bu bilgisayarları veremeyiz, ihale ile satılacak.
-Peki ihalede alıcı çıkıyormu.
-Hayır, bilgisayarlar eski olduğu için genelde hurdaya ayrılır.
-Tamam işte bu bilgisayarları bize verin, bu 13 adet bilgisayar ile biz bir köy okulunun bilgisayar sınıfını kurarız. Sizin de bir katkınız olur.
-Hayır beyfendi o işler öyle yürümüyor. Bilgisayarlar ihale ile satılacak.(daha doğrusu hurdaya verilecek.)

Size kısaca arada geçen konuşmayı yazmaya çalıştım. Kosgeb'den duyduklarım doğru ise bu bilgisayarlar için 0,10 lika yani 10 kuruş ödeniyormuş. Bu kadar yazıdan sonra anafikrini siz çıkarın...

3 comments:

Ali Işıngör said...

Offf offf... Okudukça içim daraldı!

Geçmiş olsun.

Unknown said...

Ne yani bu işler öyle yürümüyorda ne demek. :S tıpkı kütüphalerde ki eski kitapların kalorifer dairesinde yakıldığı gibi... İsraf. İler tutar yanı yok. Kolay gelsin.

Gökçe Mehmet Ay said...

Geç oldu ama ihaleye giremiyor muyuz? Girip alsak?